ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥΣ.

CaptureΦαντάζομαι ότι μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία, οι μανούλες και οι μπαμπάδες να μάθουμε τα πάντα με το που γυρνάνε τα παιδιά μας από τους παιδικούς σταθμούς ή από το σχολείο. Πως πέρασανε, τι κάνανε, τι φάγανε, τι ήπιανε, τι παίξανε, με ποιον παίξανε, που παίξανε, τι τους είπε η δασκάλα, πως τους το είπε η δασκάλα… Σε απάντηση όλων των ερωτήσεών μας συνήθως ακούμε ένα, «καλά», «δε σου λέω», «άσε με», «είμαι κουρασμένη» «αργότερα», κτλπ.

Χτες λοιπόν, δοκίμασα ένα κόλπο, το οποίο διάβασα κάπου και πέτυχε. ‘Ηταν λίγο πριν την ώρα του βραδυνού και πρότεινα να πει ο κάθε ένας μας ένα καλό που του συνέβη σήμερα και ένα κακό. Πράγματι, αυτό φάνηκε στη κόρη μου πολύ πιο ενδιαφέρον απ’το να τη ρωτάω, «τι έγινε;», «πως πήγε το σχολείο», και αφού όλοι είπαμε ένα καλό και ένα κακό, η Μελίσσα άρχισε να μας περιγράφει τη μέρα της και τι της έκανε ευχάριστη εντύπωση και τι όχι. Συμφωνήσαμε, ότι αυτό θα το κάνουμε κάθε βράδυ και την είδα που χαμογέλασε.

Μία παραλλαγή είναι το «mad, sad, glad», δηλαδή ένα πράγμα που με θύμωσε, ένα που με στεναχώρησε και ένα που με έκανε χαρούμενο. Θα το δοκιμάσω και αυτό και θα σας πω.

Ένας άλλος τρόπος για τα πιο μικρά παιδάκια, είναι να αρχίσεις να λες ένα τραγουδάκι  και το παιδάκι να συμπληρώνει, πχ. «Σήμερα ο Γιάννης πήγε σχολείο, πήγε σχολείο, πήγε σχολείο και έπαιξε με τον….», απαντάει το παιδάκι, «με το Πάνο«, «και παίξανε κυνηγητό, κυνηγητό…», «όχι μαμά παίξαμε κρυφτό»  και κάπως έτσι το τραγούδι συνεχίζει και μαζί με αυτό και η εξιστόρηση από το παιδάκι.

Φαντάζομαι ότι στη εφηβεία θα θέλει πολύ περισσότερη προσπάθεια, από ένα τραγουδάκι και ένα παιχνίδι. θα το βρούμε όμως και αυτό.

ΥΓ.  Έχετε εσείς κάποιο άλλο τρόπο να μοιραστείτε μαζί μας;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s