ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

1477654_453937368044598_1540161431_nΜία από τις προηγούμενες ημέρες πέρασα το πρωινό μου στα γραφεία του «Μοιράζομαι» και πραγματικά με συγκίνησε και με γέμισε ταυτόχρονα ελπίδα, η προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων να βοηθήσουν ουσιαστικά τους συνανθρώπους τους. ‘Ετσι είναι και η ομάδα του Μοιράζομαι, ο Γιώργος, η Κατερινά, η γλυκιά yoga (το σκυλάκι της Κατερίνας) και η υπόλοιπη ομάδα που κάνουν στην κυριολεξία έναν αγώνα δρόμου καθημερινά για να καταγράψουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μοιράζομαι και να επικοινωνήσουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας. Η φιλοσοφία του Μοιράζομαι είναι πολύ απλή, απευθύνεται καταρχάς σε όλους εμάς που θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν ξέρουμε πως και παράλληλα αισθανόμαστε πολλές φορές ότι η δωρεά μας, μπορεί να μην πηγαίνει σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το Μοιράζομαι είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία φέρνει κοντά τους ανθρώπους και συνδέει αυτούς που έχουν ανάγκη με αυτούς που θέλουν να προσφέρουν. Μπαίνοντας στο www.moirazomai.gr, μπορούμε να βλέπουμε καθημερινά τις πραγματικές ανάγκες που έχουν συνάνθρωποί μας και να επιλέγουμε ποιες θέλουμε και ποιες μπορούμε να ικανοποιήσουμε. Οι ανάγκες είναι απλές και συγκεκριμένες, ρούχα, φάρμακα, αντικείμενα, κοκ.

Ο Γιώργος Λάγιος ένας εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Μοιράζομαι, μου εξήγησε ότι η μεγάλη διαφορά αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι προσφέρεις χωρίς μεσάζοντες. Ο κάθε ένας από εμάς μπαίνει και επιλέγει την ανάγκη που θέλει να καλύψει και δεν παρεμβαίνει κανένας άλλος, δηλαδή παραδίδει ή στέλνει ο ίδιος απευθείας στον άνθρωπο που έχει επιλέξει. Επίσης δεν υπάρχουν χρηματικές συναλλαγές.

Κάποια πολύ εντυπωσιακά και ελπιδοφόρα στοιχεία είναι ότι μέχρι σήμερα και ενώ το Μοιράζομαι έχει κλείσει μόλις 1 έτος ζωής, κατάφερε να καλύψει μέσω της πλατφόρμας του παραπάνω από 500 ανάγκες και το νούμερο καθημερινά αυξάνεται. Οι 500 καλυμμένες ανάγκες μεταφράζονται σε 500 χαμόγελα.

Μπράβο για την εξαιρετική πρωτοβουλία, το πολύτιμο έργο και την αφοσίωσή σας.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στην ιστοσελίδα και να γνωρίσουμε το Μοιράζομαι, γιατί όπως πολύ σωστά λένε οι άνθρωποι του «Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία».

ΥΓ. Ακολουθήστε τη σελίδα του Μοιράζομαι στο FB για να μαθαίνετε άμεσα τις ανάγκες συνανθρώπων μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s