Carbonara η αυθεντικη ιταλικη συνταγη.

H Carbonara είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα ζυμαρικών της Ιταλίας. Την συναντάμε κυρίως στην Ρώμη, όπου μαζί με την Amatriciana είναι από τις πιο κλασικές σπεσιαλιτέ. Στην Ελλάδα για κάποιο περίεργο λόγο, ο τρόπος που την φτιάχνουν πολλά εστιατόρια δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντική Ιταλική συνταγή. Σκεφτείτε ότι στην Ιταλία, δεν χρησιμοποιούν ίχνος κρέμας γάλακτος.

Τολμώ να πω ότι η πεθερά μου, βέρα Ιταλίδα από την Padova, ίσως και να φτιάχνει την καλύτερη Carbonara της Αθήνας (καλύτερη από πολλών σεφ που έχω δοκιμάσει). Η signora Gianna δέχτηκε να μοιραστεί τη μυστική της συνταγή μαζί μας. Είναι πανεύκολη και τόσο νόστιμη!

Θα χρειαστούμε (4 άτομα):
250 γρ καλής ποιότητας μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια (δεν προτιμάει πανσέτα γιατί είναι πιο λιπαρή).
3/4 του πακέτου spaggetti Barilla νο5
100 γρ Super Fresco (για το βουτυρένιο του άρωμα)
1 αυγό ολόκληρο
αρκετό τριμμένο parmiggiano
πιπέρι

Εάν θέλετε να φτιάξετε ποσότητα για 2 άτομα, αντί για 1 αυγό ολόκληρο, θα βάλετε μόνο τον κρόκο.

Βήμα 1

Βράζουμε τα μακαρόνια.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αυγό , πιπέρι και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

photo 5 (4)

 

 

 

 

 

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθphoto 5 (6)έτουμε το κομμένο μπέικον και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε πιπέρι.

 

 

 

 

Βήμα 3

Μphoto 3 (13)όλις βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ, όπου έχουμε χτυπήσει προηγουμένως το αβγό με το πιπέρι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να πάει το αυγό σε όλα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το τσιγαρισμένο μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε παρμεζάνα.

 

 

 

Βήμα 4

Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε το υπόλοιπον μπέικον και παρμεζάνα. Έτοιμη η Carbonara.

Η αυθεντική Carbonara.

Η αυθεντική Carbonara.

Η Segnora Gianna.

Η Signora Gianna.

 

 

 

 

 

 

 

Όπως μας συμβουλεύει η signora Gianna, στην Carbonara σημασία έχει να αγοράσουμε καλό μπέικον και να μην τσιγκουνευτούμε την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ούτως ή αλλιώς η Carbonara δεν είναι ένα πιάτο που θα φτιάξουμε εάν κάνουμε διατροφή.

ΥΓ. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Carbonara. Μία εκδοχή είναι ότι ήταν το φαγητό των Carbonari, δηλαδή των ανθρακωρύχων, στους οποίους οφείλει και το όνομά της. Διαβάστε τις υπόλοιπες εκδοχές εδώ.

ΥΤ2. Εάν την φτιάξετε και κάτι δεν σας βγει καλό, ρωτήστε μας με μήνυμα. Θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.

Σας αρέσει η ιδέα της αυθεντικής Carbonara, εάν ναι please share στο FB.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s