Πως θα φτιαξετε σπιτικη μαγιονεζα σε μονο 3 λεπτα.

mayocover

Γίνεται; Γίνεται.

Δείτε πως:

Υλικά:
1 αυγό
1 λεμόνι (ζουμερό)
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
500 ml αραβοσιτέλαιο
αλάτι

Θα χρειαστείτε ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσετε τα υλικά, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κανονικό μίξερ ή μηχανή που φτιάχνει φραπέ (πρέπει όμως να χτυπάει με ταχύτητα). 

Ξεκινάμε! (Κρατάτε χρόνο;)

Ρίχνουμε το αυγό.

photo 2 (13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρίχνουμε τη μουστάρδα.

photo 3 (9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στύβουμε το λεμόνι, το ρίχνουμε στο μείγμα.

photo 4 (6)

 

 

 

 

 

 

 

Χτυπάμε με το μίξερ.

photo 1 (13)

 

 

 

 

 

 

 

Ρίχνουμε το λάδι και αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα…

photo 3 (10)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…και voila le mayonnaise.

mayospoonmayoball      

 

 

 

 

Είναι τόσο απλό.

Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να προσθαφαιρέσετε λεμόνι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.

Άλλη παραλλαγή είναι να προσθέσετε άνηθο ή εστραγκόν.

Μπορείτε επίσης να βάλετε μουστάρδα dijon για πιο καυτερό αποτέλεσμα.

It’s up to you.

Θα χαρώ πολύ να την κάνετε και να μου γράψετε σχόλια στην σελίδα του my cup of tea στο FB.

ΥΓ1. Εάν θέλετε να διαβάσετε για την ιστορία της μαγιονέζας και πως αυτή πήρε το όνομά της από την Ισπανική πόλη Mahόn, διαβάστε εδώ την ιστορία.

ΥΓ2. Για τη συνταγή ευχαριστώ πολύ, μία από τις καλύτερες ερασιτέχνες μαγείρισσες των Αθηνών Μάγδα Δενδρινού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s