COOKOOVAYA, WISE CUISINE OR NOT YET?

Χτες επισκεφτήκαμε το πολυ-αναμενόμενο (και όχι τυχαία) new entry εστιατόριο της πόλης COOKOOVAYA. Ένα γαστρονομικό εγχείρημα πολύ τολμηρό και καινοτόμο, αφού 5+1 κορυφαίοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάνε την Ελληνική γαστρονομία σε ένα άλλο επίπεδο και να μας θυμίσουν γεύσεις και πιάτα από την αστική αλλά και αγροτική Ελληνική κουζίνα.

Η ομάδα αποτελείται από τους: Νίκο Καραθάνο, Σπύρο & Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή, τους οποίους συντονίζει ο Σπύρος Παυλίδης, ο οποίος και ηγείται της κουζίνας, αφού αφομοιώνει και φιλτράρει τις ιδέες και τις γνώσεις της ομάδας.

Μετρώντας  μόνο λίγες μέρες λειτουργίας και έχοντας ήδη φτάσει το επίπεδο του «urban legend», περάσαμε το κατώφλι με τεράστιες προσδοκίες.

Ο χώρος και η ατμόσφαιρα έχουν ένα έντονα αστικό ύφος, με αέρα Αθηναϊκής απλότητας και κομψότητας. Ο χώρος κατά κύριο λόγο είναι ψηλοτάβανος, εκτός από το κεντρικό σημείο όπου βρίσκεται η μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, η οποία αποτελεί την καρδιά, αλλά και το σημείο αναφοράς αυτού του εστιατορίου. Με εντυπωσίασε το bar που βρίσκεται στην είσοδο, με τον τεράστιο συντηρητή κρασιών και τα ράφια με τα ποτά που φτάνουν μέχρι πάνω στο ταβάνι.

Το COOKOOVAYA παρ’όλες τις περγαμηνές των δημιουργών του, δεν είναι καθόλου επιτηδευμένο αλλά φιλόξενο, ζεστό και άκρως δημοκρατικό, αφού επιτρέπεται ακόμα και το κάπνισμα στο μεγαλύτερο μέρος του εστιατορίου (προσοχή στους μη-καπνιστές να δηλώσουν ότι δεν καπνίζουν). Σε αυτό, οι 5 σεφ αφήνουν τις κουζίνες και συνομιλούν με τον κόσμο παίρνουν παραγγελία, προτείνουν πιάτα και δημιουργούν μία πολύ οικεία, γαστρονομική εμπειρία.

Φτάνοντας στο μενού, τα πιάτα μου θύμισαν, με μία δόση νοσταλγίας, ένα «old Athens», αστικό, Κυριακάτικο γεύμα. Η επιλογή των πιάτων, όπως η Αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, το μαρούλι με τα βραστά αυγά ή το κατσικάκι με το πλιγούρι ταιριάζουν απόλυτα στο concept.

Φτάνοντας όμως στο εκτελεστικό κομμάτι, κάποια από τα πιάτα δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών μας. Τα καλαμάκια μαύρου χοίρου ήταν πάρα πολύ λιπαρά, το αρνί ήταν σκληρό και η τάρτα λεμόνι είχε γεύση αυγού, σαν να μην είχε χτυπηθεί καλά. Μας δημιουργήθηκε ομόφωνα η εντύπωση ότι ενώ οι ιδέες υπήρχαν, η υλοποίηση είχε πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις.

Ίσως το COOKOOVAYA θέλει λίγο χρόνο, για να συντονιστεί καλύτερα και να περάσει τις όποιες «παιδικές ασθένειες». Το μοναδικό όμως concept, η εξυπηρέτηση, η έμφαση στην Ελληνική κουζίνα και ο υπέροχος χώρος είναι κάποια από τα στοιχεία που αξίζουν, να το δοκιμάσει κάποιος και όποιες αστοχίες μπορεί να είναι παροδικές.

Θα επιστρέψω σίγουρα, αφήνοντας όμως λίγο χρόνο.

ΥΓ. Επίσης μπορεί να είναι το μικρόβιο του marketeer αλλά το «wise cuisine», δεν εξηγείται με κάποιο τρόπο, έστω με κάποιο story στον κατάλογο.

Advertisements

2 thoughts on “COOKOOVAYA, WISE CUISINE OR NOT YET?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s